Moto

Velika akcija za decu ulice

U ponedeljak u 15 časova beogradski karatisti predaće sakupljenu odeću, obuću, igračke i higijenske pakete deci korisnicim Svratišta i Dnevnog centra za decu u Beogradu.

Klubovi Beogradskog karate saveza (BKS) organizovali su tokom novembra još jednu humanitarnu akciju. Posle uspešnog sakupljanja novca za CTG aparat za Fond Bitka za bebe, karatisti su pomogli korisnicima Svratšta i Dnevnog centra za decu u Beogradu, u akciji "Karatisti za decu ulice“.

„Kao i u prvoj akciji, a u duhu karatea, odlučili smo da pomognemo najslabijima u našem društvu. Nakon sakupljanja novca za bebe, sada smo sakupljali odeću, obuću, igračke. Sve ono što ne treba nama koji imamo, da kažem, normalan dom, život i porodicu, deci iz Svratišta će značiti mnogo. Oni žive u mnogo težim uslovima nego mi i naša deca. Zbog toga je značajno da postoje organizacije poput Centra za integraciju mladih i zbog toga, svi koji imaju više nego što im je potrebno, trebaju da pomognu“, kaže Denis Milinčić iz BKS-a.

On kaže da su karatisti sakupili nekoliko punih automobila odeće, obuće i igračaki, a Svratištu će pokloniti i jedan DVD plejer sa crtaćima.

Cela akcija je bila organizovana u saradnji sa Centrom za integraciju mladih koji se brine o deci koja žive na ulici i koji ima omogućava da se okupljaju na dva mesta u Beogradu: u Svratištu (Krfska ulica 7a) i u Dnevnom centru za decu (Bulevar Arsenija Čarnojevića 145).

„Akcija kakvu je sproveo Beogradski karate savez govori u prilog tome da niko od nas ne može sam da uradi sve, ali da svi zajedno možemo puno!“, kaže Dragana Vučković iz Cetra za integraciju mladih i nastavlja: „Centar za integraciju mladih se najlepše zahvaljuje svima u Beogradskom karate savezu, koji su, nakon što su nas kontaktirali i informisali se o potrebama dece koja posećuju Svratište i Dnevni centar, sakupili više paketa sezonske odeće, obuće za decu, igračke, kao i sredstva za higijenu. Danas, kada je sneg konačno rešio da nam priredi zimu, njihove donacije koje nastavljaju da stižu, znače više nego što možemo u jedno hvala da smestimo“.